Wat met allergenen?

Een van mijn dochters is lactose-intolerant. Dat maakt je noodgedwongen wel wat inventiever in de keuken, zeker als je kookt voor een gezin waarvan niet iedereen lactose-intolerant is. Zo heb ook ik aan den lijve ondervonden dat voor die avonden waarop het allemaal wat sneller moet gaan er zeer weinig kant-en klare lactosevrije maaltijden bestaan, die dan ook nog eens geschikt zijn voor een kindermond van een kritische 7-jarige.
En daar wil ik met ‘Ginette kookt’ graag een oplossing bieden: in elke weekmenu kan je steeds kiezen voor een lactosevrije bereiding. Er zit ook telkens een glutenvrije en een vegetarische optie in het weekmenu. Ofwel is het gerecht zelf al vegetarisch, gluten- of lactosevrij, ofwel geef ik aan met welke kleine aanpassingen ik het gerecht ook geschikt kan maken voor mensen met een gluten- of lactose-intolerantie.
Ik vermeld per gerecht alle ingrediënten en allergenen. Zo kan je ook steeds zelf oordelen of ik iets gebruik wat je misschien niet verdraagt. Weet dat alle gerechten bereid worden in een ruimte waar ook gluten en lactose aanwezig zijn. Ik besteed uiteraard de grootste zorg aan alle gerechten in mijn keuken om kruisbesmetting te vermijden.
Ben je allergisch of intolerant aan bepaalde ingrediënten, meld het zeker bij je bestelling.