#kookinuwkot - Dinner!

Het koken in uw kot een beetje beu ondertussen? Geen goesting om naast werken, les geven en poetsen, ook nog eens lang achter je fornuis te staan? Binnenkort kan je opnieuw huisgemaakte gerechten bestellen bij ‘Ginette kookt’.
Maar voor het zover is, deel ik graag wat inspiratie voor enkele easy dinners:
-
Pasta met broccoli en gerookte zalm: als snelle saus meng ik 2 eetlepels kruidenkaas onder de gekookte pasta samen met een brikje sojaroom. De broccoli snij je in roosjes en kook je best zonder deksel, dan blijft die frisgroen van kleur. Enkel de steeltjes hoeven onder water te zitten, de rest stoomt zo gaar. Alles mengen en smullen maar!
-
Tortelloni met ricotta en spinazie: deze koop je kant-en-klaar en hoeven slechts drie minuutjes te koken. Mengen met een flinke schep rode pesto, een handje pijnboompitten en gehalveerde kerstomaatjes. Wat vers geraspte parmezaanse kaas en een likje goede olijfolie maakt het helemaal af. Mjam!
-
Quesadilla’s: origineler dan een pizza én je kan er meer (verborgen) groenten in kwijt 😉 Beleg 1 tortillawrap met een mengsel van paprikablokjes, geraspte worteltjes (zijn sneller gaar!) en mais. Vul aan volgens je eigen fantasie (en de inhoud van je frigo): olijfjes, fijngehakte broccoli, rode kidneybonen, verse spinazieblaadjes, gegrilde courgette, … Een handje gemalen kaas verdelen over het groentenmengsel en afdekken met een tweede tortillawrap. Leg de tortilla voorzichtig in een hete pan en bak 2 minuten aan elke kant. In partjes snijden en aanvallen!
-
Risotto met rode biet en fetakaas: fijne kost met slechts een handvol ingrediënten en een minimum aan moeite! Sjalotje aanstoven, risottorijst erbij, glaasje witte wijn en een aantal deciliter groentenbouillon. Wanneer na een 20-tal minuutjes op een laag vuurtje de rijst gaar genoeg is, voeg je in blokjes gesneden rode biet en geraspte parmezaanse kaas toe. Afwerken met een paar blokjes fetakaas en een scheutje extra vierge olijfolie. Donderdag veggiedag op zijn best!
- Macaroni met kaas en hesp: als mijn kinderen mogen kiezen wat we eten, klinkt het altijd in koor ‘Macaroni!’. Klinkt als veel werk? Dat hoeft niet! Ik inspireerde me op Jamie Oliver’s snelle versie en kook in 1 grote pot de pasta samen met een in roosjes gesneden bloemkool. Eenmaal de pasta al dente, meng ik die met een brikje sojaroom en in blokjes gesneden hesp (ik kies voor gegrilde hesp, die geeft veel smaak). Afwerken met gemalen kaas: denk daarbij aan een mengeling van geraspte cheddar en parmezaanse kaas. Heerlijk!
Nood aan nog meer inspiratie? Klik hier voor enkele eenvoudige suggesties voor jouw lunch.
Stay healthy, iedereen! Draag zorg voor elkaar!
#keepcookingandcarryon
Reacties
0 Reacties